top of page
Hoe ga jij het volhouden?

Een open deur; de goede voornemens voor 2023. Ik maak ze niet. Las van de week dat het sowieso meer zin heeft om goede voornemens in het voorjaar te maken, want dan schijnt de zon en ben je gemotiveerder om de voornemens vol te houden. Een deelnemer uit één van mijn workshops eind vorig jaar maakte het helemaal bont. Voor hem is ‘dat gedoe rond goede voornemens op 1 januari´ helemaal kul: “Ik bedenk elke week wat voor mij belangrijk is en daar handel ik naar.” Later die dag zouden we het hebben over de Eisenhowermatrix.

Wie is hier nou gestrest?

Coachee zoekt een baan in het zuiden van het land en retailketen, in dezelfde regio, zoekt medewerkers om de enorme groei in de sector te kunnen behappen.

Beiden zijn licht gestrest. De coachee, omdat hij zich zorgen maakt of hij wel een job vindt voordat hij gaat verhuizen naar het zuiden. De retailketen, want die ziet in een overspannen arbeidsmarkt een enorme in- én uitstroom plaatsvinden voor 100 euro extra per maand

Hoe breng je die twee partijen samen en hoe gaan ze een goed team vormen?

Zonder pijn geen verandering 

Transformatie is regenererend, verlossend en gaat gepaard met strijd.
Om verandering te laten plaatsvinden of om een nieuw pad in te slaan moet je de scherpe rand van de pijn van alles wat je voor je kiezen krijgt langs je hart laten schampen.


Uit: Ik ben een eiland van Tamsin Calidas

Wat wil je leren: blaffen of miauwen?

Ik stel voor dat je vanaf nu alle geschreven teksten, elke handtekening die je zet, schrijft met links. Dat wil zeggen; als je tot nu toe schreef met rechts. En om dat linkshandig schrijven zo snel mogelijk onder de knie te krijgen zou ik in de komende dagen elke dag een paar A- viertjes volpennen. Wedden dat je in no- time linkshandig schrijft?

Je zou het denken: de economie loopt terug, onze pensioenpotten zijn onzeker, dus vasthouden dat geld!

Ondanks de mogelijke negatieve rente op onze spaarreking. Al ons geld nodig om ’normaal’ te leven dus dat betekent: geen uitgaves voor duurzame activiteiten of groene aanpassingen aan ons huis, en zeker geen geld voor goede doelen.

In mijn werkkamer hangt een column van Ben Tiggelaar waarin hij zijn eigen 18 lessen uit 2018 beschrijft. Hij brengt die 18 lessen onder in drie categorieën: reflectie, karakter en verandering. Ze kunnen één op één mee naar dit jaar wat mij betreft. Reflecteer op zaken waarvoor je niet mag weglopen, welke beloftes doe je aan jezelf en aan anderen, en hoe hou je ze vol?

Meer artikelen...
bottom of page