top of page

Waarom dit project?

Sri Lanka is een  land dat lang gebukt is gegaan onder de strijd tussen de Tamiltijgers rebellen en de Sri Lankaanse overheid.  Als gevolg van de burgeroorlog zijn tot 2009 veel kinderen met hun families gevlucht uit hun dorpen en sinds een aantal jaren keren de bewoners weer terug naar hun dorpen en proberen ze weer hun bestaan op te bouwen,  al dan niet met behulp van westerse hulporganisaties.  De Tamils worden sindsdien strak onder controle gehouden. 

Als voorzitter van MM Foundation ben ik eind jaren 90 een aantal keren in Sri Lanka geweest, een prachtig land en mooie mensen. In Colombo waren echter de gevolgen van de burgeroorlog duidelijk zichtbaar.  Gebouwen gebombardeerd, van wederopbouw was toen nog weinig sprake, veel armoede in de grote stad en in sommige gebieden heerste een grimmige sfeer. Alsof er elk moment iets kan gebeuren, zo herinner ik het me. 

Nu, zo’n 5 jaar na de burgeroorlog, is in de eerste levensbehoeftes voorzien en komt er meer en meer aandacht voor onderwijs.  MM Foundation wil graag haar steentje bijdragen aan de verdere ontwikkeling van het land,  in de vorm van onderwijs aan een groep kinderen. 

bottom of page